Dennis van Nistelrooij

Nieuwbouw

Dennis van Nistelrooij

Nieuwbouw

Nieuwbouw stucen

Nieuwbouw gelijk stucen of toch maar een behangetje?

Wij kunnen u hier de juiste antwoorden op geven. Een nieuwbouwhuis moet de eerste 5 jaar nog gaan uitwerken. Dit wil zeggen dat de woning zijn rust moet gaan vinden op zijn nieuwe fundering.

Doordat de nieuwbouwwoning nog zijn fundering moet zoeken, kan deze ook een klein beetje verzakken. Maar dit is niet het enige wat voor problemen kan zorgen. Ook vocht kan een grote oorzaak zijn van krimpscheuren.

Ervaringen en verhalen

Er gaan natuurlijk veel verhalen rond betreft het laten stucen van een nieuwbouwwoning. Maar wat is waar en wat is niet waar? De meeste verhalen die wij tegenkomen zijn de verhalen over de welbekende scheuren in het nieuwe stucwerk, zowel op de wanden als in de plafonds.

Vocht in een nieuwbouwwoning

Niet alleen het zetten van de nieuwbouw woning kan voor problemen zorgen. Het grootste probleem is eigenlijk het vocht percentage in de woning. Als het nieuwbouwhuis gebouwd wordt zijn er vaak geen ramen aanwezig en is de kans op regenval in de woning erg groot gezien de slechte weersomstandigheden in Nederland.

Door de regen zullen de betonnen elementen zich vol zuigen met water en het water zal niet snel de betonnen elementen verlaten.

Als het bouwen van uw nieuwbouwhuis bijna gereed is dan worden de ramen geplaatst. U moet het zo zien dat 80% van het vocht op dat moment nog in uw woning aanwezig is.

U krijgt de sleutel van de nieuwbouwwoning en wat doet u? De kachel op 22 graden zetten. Doordat er daardoor nu een snelle droging plaats vind, zal de spanning op de betonnen kanaalplaten of elementen toenemen en kunnen er scheuren ontstaan. Stook daarom altijd maar met 1 graden per 2 dagen uw cv installatie op.

Stucen in een nieuwbouw woning

Nu wij hebben uitgelegd waar de scheuren vandaan komen wilt u ook weten of er wel direct gestuct kan worden in de nieuwbouwwoning. Natuurlijk kan dit!

De grootste onzin is dan ook wel dat u 5 jaar lang moet wachten omdat er een scheurtje hier en daar in uw betonnen muren of plafonds kan komen. Door de speciale technieken van tegenwoordig kan een nieuwbouwhuis gewoon voorzien worden van stucwerk. De materialen zijn veel flexibeler dan voorheen en er komen dan ook nauwelijks nog krimp of haarscheurtjes voor.